Adli Hemşire Çalışma Alanları
Adli birimlerin en yeni çalışma alanlarından birisidir Adli hemşirelik. Adli hemşirelik alanındaki en büyük sıkıntı görev tanımı ve fonksiyonlarının tam olarak yapılmamış olmasıdır.
Her ne kadar meslek özellikleri ve etik ilkeler çerçevesinde işlevleri tanımlansa da, şu an için uygulamada yaygın olarak yer almamaları nedeniyle bu konuda belirli sınırlar çizmek zordur.
Batı ülkelerinde hemşirelik uygulamaları arasında belirgin rol değişiklikleri bulunmakla birlikte bazı ülkelerde adli hemşireliğin çalışma alanları ve rolleri çok iyi bir şekilde tanımlanmıştır.
Ancak adli hemşireliğin tarihi ile ilgili kapsamlı uluslar arası bir literatür olmadığı için adli hemşireliğin çalışma alanları ve rolleri ile ilgili yaygın farklılıklar vardır.
Uluslar Arası Adli Hemşireler Birliği'nin rol tanımlarına göre genel anlamda adli hemşirelik özelleşilebilecek birçok alandan oluşmaktadır.
Bunlar;
Klinik Adli Hemşireliği,
Cinsel Saldırı Muayene Hemşireliği,
Şüpheli Ölüm Araştırmacı Hemşireliği,
Adli Doğrulama Hemşireliği,
Adli Geriatri Hemşireliği,
Adli Yasalarda Hemşirelik Rehberliği Danışmanlığı (Hemşirelik Hukuku Danışmanı)
Adli Hemşirelik Araştırmacıları,
Adli Pediatri Hemşireliği,
Adli Psikiyatri Hemşireliği'dir.
Adli hemşireler bakım alanı dışında yargılama sürecinde de çalıştıkları için rollerin genişletilmesi gerekli hale gelmiştir.
Adli hemşirelerin rolleri tanım olarak değişmiş olmasına rağmen çalışma alanlarında görevlerini yerine getirmede hala sıkıntılar vardır